Stolac > Vijesti > Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom | Vijesti

Novi štićenici u Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac

24.07.2013 14:34

Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac u utorak i srijedu primio je  32 štićenika. Premješteni su iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, a smješteni su u prostorijama Novog dijela Doma.
Dolaze iz općina Konjic, Jablanica, Čapljina i Mostar, a stigli su u pratnji njegovatelja, medicinskog osoblja, te socijalnog radnika iz svog Centra za socijalni rad.
Trenutno Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac broji 73 korisnika, a u nadolazećem periodu nastavlja se premještaj.
Naime 05.08.2013. god. iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići i Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin Fojnica u našu Ustanovu bi trebalo biti premješteno još oko 25 štićenika.
02.09.2013. bi trebao završiti premještaj preostalih štićenika iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, čime bi svi štićenici sa područja HNŽ-a bili premješteni u Stolac.

Natrag